Történetünk

Évszám
1991
Cím

Nyitó

Törzs

Családunk részben szarvasi kötődésű. Ez azért érdekes, mert a 90-es években a szarvasi dolgozó lakosság egyik felének a Vasipari adott közvetve vagy közvetlenül munkát, a másik felének a rizstelep. A mi családunk anyai ága a lakosság egyik feléhez tartozott. Így, amikor 1991-ben a vezetőség fejében megfogant egy dél-magyarországi mintabolt gondolata, szüleim időpontot egyeztettek velük, hogy feltérképezzék a lehetőségeket. Így indult a mi történetünk.

Évszám
1991
 • Média
  Csillárszalon
  Évszám
  1993
  Cím

  A kezdetek

  Törzs

  Ezután lett addig kozmetikus édesanyánkból a Szarvasi Vas- Fémipari Szövetkezet szekszárdi Lámpaszalonjának vezetője. Végül is, szépérzékre ehhez is nagy szükség van...
 1993-ban édesapám úgy döntött, hogy vállalkozásba kezd nagyapámmal. Ez a cég alakult át az Elter Kft.-vé, amely 1996-tól, amikor a Vasipari úgy döntött, hogy megszünteti szekszárdi mintaboltját, nem csak építőipari kivitelezéssel, hanem kereskedelemmel, elsősorban lámpa kereskedelemmel kezdett foglalkozni. Sok minden megváltozott. Édesapánk is egyre nagyobb szerepet kezdett vállalni a lámpabolt ügyeinek intézésében és a korábbi szarvasi kínálatot is egyre több akkor Magyarországon ismert márkákkal egészítettük ki.

  Évszám
  1993
 • Média
  Lámpabolt
  Évszám
  2003
  Cím

  Első saját üzlet

  Törzs

  2003-ra megerősödtünk annyira, hogy az addig bérelt, városközponti helyünket kinőttük. Kicsit félve vettünk meg egy a belvárostól távolabb, főút mellett fekvő családi házat. Mivel azonban nagyságát és lehetőségeit tekintve jobban megfelelt az akkori igényeinknek, belevágtunk.

   

  Évszám
  2003
 • Média
  webáruház
  Évszám
  2004
  Cím

  Első lámpa webáruház

  Törzs

  A család fiatalabb generációja felsőfokú tanulmányai és néhány év multinacionális cégnél megszerzett munkatapasztalat után 2003-tól kezdett besegíteni a céges teendőkbe. Az első gondolatok, felvetések egyike volt, hogyan tegyük minél átláthatóbbá és szélesebb körben elérhetővé kínálatunkat. Válaszképp 2004-ben hosszas előkészítés és rengeteg munkaóra után, útjára indítottuk első weboldalunkat. Vásárlolni ugyan az oldalon még nem lehetett, így az érdeklődők e-mailben megírták vagy telefonon diktálták a rendeléseiket. Az első csomagokat magunk vittük gyalog a Postára. Ez a weboldal nem ért el hosszú életkort, hamar le kellett cserélnünk olyanra, amely rendeléseket is fogad.

  Évszám
  2004
 • Média
  Doblo
  Évszám
  2006
  Cím

  Elkezdünk lámpa üzletekbe is szállítani

  Törzs

  2006-ban megállapodást kötöttünk három nagy lengyel lámpagyártó céggel, a Nowodvorski-val, az Amplex-szel és az Alfa-val. Ez jelentette az első lépést a nagykereskedelem felé. 2011-ben beszállítóink körét két lengyel céggel bővítettük, a Zuma line-nal és az AZzardo-val, majd ugyanebben az évben a norvég tulajdonú kiváló minőségű kültéri lámpákat gyártó Norlys-szal. 2013-ban csatlakozott a lengyel tulajdonú TK Lighting, később a Nova Luce, a technikai lámpákat gyártó, lengyel AQForm, a Shilo, az asztali lámpákat gyártó, lengyel 4Concepts és 2019-ben az olaszországi, üvegmegmunkálásban sok évtizedes tapasztalatokkal rendelkező Cangini&Tucci. Ma már ezekkel a lámpagyártókkal kizárólagos magyarországi disztribútor-szerződés alapján dolgozunk együtt. Viszonteladó partnereink között az ország legnagyobb lámpa üzletei, legnevesebb lakberendezői és tervezői is megtalálhatóak. 

  Évszám
  2006
 • Média
  SAP
  Évszám
  2009
  Cím

  Bevezetjük az SAP-t

  Törzs

  2009-re tevékenységünk és munkafolyamataink olyan összetetté váltak, hogy az addig használt vállalatirányítási rendszerrel már nem tudtuk megfelelően kezelni. Olyan megoldást kerestünk, amely a cég növekedésével járó változásokhoz hosszú távon alkalmazkodni tud, ezért áttértünk az SAP-ra. Hogy mit gondolunk a vállalkozás fejlesztéséről, megtudhatod a TV2 interjújából.

  Évszám
  2009
 • Média
  Raktár
  Évszám
  2014
  Cím

  Új cégközpont és raktár

  Törzs

  2014-ben miután saját épületünket illetve a bérelt raktárat is kinőttük, Szekszárdon a Sport u. 2. szám alatt új cégközpont építtetésébe kezdtünk. A 400m²-es, több mint 16.000 darab lámpát befogadni képes raktárrészt szeptemberben tudtuk birtokba venni. A nagyobb raktárkészlet vásárlóink gyorsabb, pontosabb kiszolgálását tette lehetővé.

  Évszám
  2014
 • Média
  Budapesti bemutatóterem
  Évszám
  2016
  Cím

  Az első budapesti bemutatóterem

  Törzs

  2016 szeptemberében nyitottuk meg első budapesti üzletünket a Lechner Ödön fasor 2. szám alatt, ahol kínálatunk legszebb darabjait közel 220 m²-en mutatjuk be. Nagy lépés volt ez számunkra, annak ellenére, hogy ekkor már 25 éve foglalkoztunk lámpa kereskedelemmel és 20 éves vállalkozói tapasztalat állt mögöttünk.

  Évszám
  2016
 • Média
  Központ
  Évszám
  2017
  Cím

  Bővítjük a cégközpontot és a raktárunkat

  Törzs

  A cégközpont építésének második ütemében, 2017-ben elkészültek az új irodák, a közös étkező. Először az ügyfélszolgálati, majd az egyéb adminisztrációs munkatársak és végül a sokáig Szekszárd főutcáján található üzletünk is ide, a Sport u. 2. szám alá költözött. A cégközpont építésének harmadik üteme 2020-ban fejeződött be. Ezzel a fejlesztéssel cégépületünk 1600m²-esre, raktárkapacitásunk 800 raklapra nőtt. Az épületben nem csak raktár, hanem több irodahelyiség, tárgyaló, étkező és közösségi tér is kialakításra került.

  Évszám
  2017
 • Média
  Elter család
  Évszám
  2017
  Cím

  Második generáció veszi át a cég irányítását

  Törzs

  2013-tól a család második generációja az ügyvezetői teendőkből is elkezd részt vállalni. 2017-től pedig mi testvérek irányítjuk a vállalkozás mindennapjait, az egyes feladatköröket felosztva, közösen. Könnyű nekünk, halljuk sokszor... Könnyű? Hát, mint egy házasság… meg kell küzdeni érte, de nem cserélnénk el, így szeretjük!

  Évszám
  2017
Évszám
2021
Cím

Zárszó

Törzs

Ez egy igazi családi történet, ahol a szülők elkezdtek valamit és a gyerekek folytatják azt. Azt hiszem az ő lelkesedésük, a család erejébe vetett hitük az, ami minket is "megfertőzött". A lelkesedés, mellyel a kezdetek kezdetén indultunk útnak, nem csökkent. A vásárlók iránti elkötelezettség, a problémák gyors és rugalmas megoldása, megbízhatóságunk hozott el eddig bennünket. Sokat tanultunk az elmúlt évek alatt és ezt köszönjük mindenkinek, akivel együtt dolgozhattunk. Szüleinknek, partnereinknek, vásárlóinknak és azoknak is, akik most még csak nézelődni tértek be hozzánk.

Évszám
2021