Történetünk | Elter Világítás Ugrás a tartalomra
  • 30 000 Ft felett ingyenes szállítás
  • 30 napos elállás
  • Kiszállítás 1-2 munkanap
  • +36 20 203 47 51
Profil

A jelszó-visszaállítási utasításokat a regisztrált e-mail címére küldjük.

0
Kosár

Kosár

  1. Kosár
  2. Részletek
  3. Összegzés
A kosár üres

Történetünk

2022
Családi vállalkozás

A mi történetünk egy igazi családi történet, amit a szülők kezdtek el és a gyerekek folytattak. Azt hiszem, az ő lelkesedésük, a család erejébe vetett hitük, ami minket is "megfertőzött". Sokat tanultunk az elmúlt évek alatt és ezt köszönjük mindenkinek, akivel együtt dolgozhattunk: szüleinknek, partnereinknek, vásárlóinknak és azoknak is, akik még csak nézelődni térnek be hozzánk.

Kreativitás
2021
Kreativitás

2020 és 2021-ben nekünk is többször be kellett zárnunk üzleteinket és központi irodánkat, munkatársaink átmenetileg otthoni munkavégzésre álltak át. A nehézségek ellenére ezek az évek a megújulás évei is voltak. Átalakítottuk működésünket, háttérfolyamatainkat, ezáltal sokkal szervezettebbek, hatékonyabbak lettünk, ügyintézésünk is gyorsabbá vált. Több új ötletet is kidolgoztunk, új szolgáltatásokat indítottunk el: a 3D világítástervezést és az online tanácsadást. Budapesti üzletünk átalakításán, ehhez kapcsolódóan egy új arculaton is ekkor kezdtünk gondolkozni, melynek eredménye 2022-ben válik láthatóvá.

Generációváltás
2017
Generációváltás

A család második generációja 2003-ban felsőfokú tanulmányok és néhány év multinacionális cégnél szerzett tapasztalat után csatlakozott. Rengeteg ötlet, nagyra törő tervek, fiatalos lendület... Hát visszatekintve, nem volt mindig zökkenőmentes a közös munka. A siker titka mégis az volt, hogy kiegészítettük egymást és soha nem felejtettük el, hogy mindenki a legjobb megoldást keresi, azért dolgozik, azért érvel. 2013-tól az ügyvezetői teendőkből is elkezdtünk részt vállalni. 2017-től pedig mi, testvérek irányítjuk a vállalkozás mindennapjait. Könnyű nekünk, halljuk sokszor... Könnyű? Hát, mint egy házasság… meg kell küzdeni érte, de így szeretjük!

Budapesti bemutatóterem
2016
Budapesti bemutatóterem

Szeptemberben nyitottuk meg első budapesti üzletünket a Lechner Ödön fasor 2. szám alatt, ahol kínálatunk legszebb darabjait mutatjuk be. Nagy lépés volt ez számunkra, annak ellenére, hogy ekkor már 25 éve foglalkoztunk lámpa kereskedelemmel és 20 éves vállalkozói tapasztalat állt mögöttünk. A közel 220 m²-es üzlet kialakítását 5 évvel később újragondoltuk, majd 2022 elején az egyedi kínálatunkhoz igazodva, a belsőépítészeti trendeknek és használati szokásainknak megfelelően, felújítottuk.

Folyamatos fejlesztés
2009
Folyamatos fejlesztés

Partnerkörünk bővülésével 2009-re tevékenységünk és munkafolyamataink olyan összetetté váltak, hogy az addig használt vállalat irányítási rendszerrel már nem tudtuk megfelelően kezelni, ezért áttértünk az SAP-ra. A forgalom növekedéssel lépést tartva 2014-ben új raktárcsarnok építésébe kezdtünk Szekszárdon, a Sport u. 2. szám alatt. Az épületet 2017-ben bővítettük, az így kialakult 1600m²-es raktárban 800 raklap vagyis átlagosan 32.000 darab lámpát tárolunk. Ebben az évben költözött át lámpa üzletünk is, melynek a raktárral közvetlen kapcsolata van, így ez az ország egyik legnagyobb azonnali készlettel rendelkező lámpa szaküzlete. Az építkezés 3. ütemében, 2020-ban az épületben a raktár mellett több irodahelyiségből, tárgyalóból, étkezőből és közösségi térből álló cégközpont is kialakításra került.

Nagykereskedelem
2006
Nagykereskedelem

2006-ban megállapodást kötöttünk három nagy lengyel lámpagyártó céggel, a Nowodvorski-val, az Amplex-szel és az Alfa-val. Ez jelentette az első lépést a nagykereskedelem felé. 2011-ben beszállítóink körét a Zuma line-nal és az AZzardo-val, majd ugyanebben az évben a norvég tulajdonú, kiváló minőségű kültéri lámpákat gyártó Norlys-szal bővítettük. Ezt követően csatlakozott a Nova Luce, a lengyel TK Lighting, a technikai lámpákat gyártó, lengyel AQForm, a síneket előállító finn Unipro, majd az olaszországi, üvegmegmunkálásban sok évtizedes tapasztalatokkal rendelkező Cangini&Tucci. Beszállító partnereinket szigorú feltételek alapján választjuk ki, kínálatunkra a folyamatos fejlődés, megbízható minőség jellemző, a vásárlói igénynek megfelelően, egyedileg is gyártatunk. Viszonteladó partnereink között az ország legnagyobb lámpa üzletei, legnevesebb lakberendezői és tervezői is megtalálhatóak.

E-kereskedelem
2004
E-kereskedelem

A család fiatalabb generációja felsőfokú tanulmányai és néhány év multinacionális cégnél szerzett tapasztalat után 2003-tól kezdett besegíteni a teendőkbe. Az első gondolatok, felvetések egyike volt, hogyan tegyük minél átláthatóbbá és szélesebb körben elérhetővé kínálatunkat. 2004-ben hosszas előkészítés és rengeteg munkaóra után, útjára indítottuk első weboldalunkat. Mivel ezen rendelést leadni nem lehetett, a vásárlók e-mailben megírták vagy telefonon bediktálták, amit szeretnének, a napi egy-két csomagot gyalog is el tudtuk vinni a közeli Postára. Ez a weboldal végül nem ért meg hosszú életkort, hamar le kellett cserélnünk egy webshop-ra.

Saját üzlet
2003
Saját üzlet

5 évvel a nyitás után a Vasipari úgy döntött, megszünteti szekszárdi mintaboltját. Ekkor vette át az üzemeltetést az Elter Kft., ami jelentős változást hozott. A korábbi szarvasi kínálatot egyre több, akkor Magyarországon ismert márkákkal egészítettük ki. A lámpabolt üzemeltetése vált a vállalkozás fő profiljává, így tulajdonosként édesapánk is egyre nagyobb szerep jutott. 2003-ra megerősödtünk annyira, hogy az addig bérelt, városközponti helyünket kinőttük. Kicsit félve vettünk meg egy a belvárostól távolabb, főút mellett fekvő családi házat, mivel azonban az nagyságát és lehetőségeit tekintve jobban megfelelt az akkori igényeinknek, belevágtunk.

 

Világítástechnikai szalon
1991
Világítástechnikai szalon

Családunk részben szarvasi kötődésű. Ez azért érdekes, mert a 90-es években a szarvasi dolgozó lakosság egyik felének a Vasipari adott közvetve vagy közvetlenül munkát, a másik felének a rizstelep. A mi családunk anyai ága a lakosság egyik feléhez tartozott. Így, amikor a vezetőség fejében megfogant egy dél-magyarországi mintabolt gondolata, szüleim időpontot egyeztettek velük, hogy feltérképezzék a lehetőségeiket. Ennek eredményeként 1991-ben édesanyám vezetésével megnyílt a Szarvasi Vas- és Fémipari Szövetkezet szekszárdi mintaboltja. Így kezdődött a mi történetünk.