Tanácsadás – Nappali – Rejtett világítás

Tanácsadás – Nappali – Rejtett világítás

Mindenképpen érdemes a nappaliban hangulatvilágításról is gondoskodni, amely akár tévénézés mellett, akár családi vagy baráti összejövetelek alkalmával is hasznos lehet. A hangulatvilágítás tervezésekor ügyelj arra, hogy csak enyhén alul világított helységet érzünk kellemesnek, megnyugtatónak, ezért kis teljesítménnyel kalkulálj vagy fényerőszabályozható fényforrásokat illetve LED szalagot válassz. A LED szalag helyét úgy kell kialakítanod, hogy a fény forrása takarva maradjon és csak az indirekt fény legyen látható.

Nappali világítás

Rejthetsz LED-et a függönykarnis mögé vagy a részleges gipszkarton álmennyezet szinteltolásaihoz a mennyezeten vagy a falon is, akár egy fali fakkba vagy egy fa burkolat mögé, ahogy az alábbi képeken láthatod (bal oldali enteriőr tervezője: Daruka Gergely, jobb oldali enteriőr tervezője: Patkós Krisztina).

Nappali rejtett világítás
Nappali rejtett világítás

Természetesen a LED szalagot is vezérelheted fényerő szabályozóval, ez lehet fali kapcsoló, távirányító vagy aplikáció, így mindig igényeidnek megfelelően állíthatod be a fény erősségét. Mire figyelj a LED szalagok kiválasztásánál?